Je houdt van baanatletiek?

Atletiek, men zegt wel, de moeder der sporten. Al eeuwen lang wordt die sport door vele mensen beoefend en... je hoeft niet perse kampioen te willen worden om atletiek toch leuk te vinden. Met een aantal andere mensen samenwerken aan een goede conditie, lekker zomaar een stuk kunnen hollen.
Maar atletiek is meer! Denk ook eens aan technische onderdelen als kogelstoten, discuswerpen, hoogspringen, verspringen, speerwerpen, enzovoort. Al die onderdelen van atletiek kun je beoefenen bij START '78, de atletiekvereniging voor Steenwijk en omstreken.

Er ligt een prachtige kunststofatletiekbaan in Steenwijk. Onze droom is uitgekomen, wij kunnen onze leden nu nog meer mogelijkheden bieden. Op deze baan, die aan alle wedstrijdvoorwaarden voldoet, kan met nog meer resultaat worden getraind. Maar het belangrijkste blijft toch het plezier hebben in het beoefenen van een sport die zeer veelzijdig is en voor iedereen mogelijkheden biedt om op verschillende niveau's aan je conditie te werken en je dus lekker te voelen.

De baantrainingen (warming-up, loopscholing, looptraining, horden-onderdelen, technische onderdelen) verzorgt START '78 voor iedere leeftijdscategorie. Trainen gebeurt het hele jaar door in Steenwijk op de kunststofatletiekbaan "Oerthebaan" aan de Middenweg (sportpark Nieuwe Gagels).

Bel voor exacte trainingstijden van de diverse groepen naar Ella de Jong (trainersco÷rdinator baanatletiek), tel. (0521) 516 589.

En wanneer je aan wedstrijden mee wilt gaan doen dan kan dat natuurlijk ook. Het is zelfs belangrijk af en toe eens te kijken "hoe je ervoor staat". Uit START '78 zijn al vele kampioenen voortgekomen in diverse leeftijdsgroepen! Jaarlijks vinden er vele wedstrijden plaats in het hele land. Voor junioren en pupillen beperken wij ons meestal tot Noord Nederland.

Je houdt van hardlopen?

Atletiek is de oudste sport ter wereld. Vanaf het moment dat de mens kon lopen, vonden er onderling wedstrijden plaats. Dit soort van wedstrijden had een duidelijk doel, namelijk het vergroten van de snelheid die in de vroegste jaren van groot belang was in de jacht. Oók de werponderdelen, natuurlijk met name het speerwerpen, verwijzen duidelijk naar de periode dat de mens door de jacht letterlijk aan het eten moest zien te komen. Gelukkig zijn er nu winkels waar wij onze boodschappen kunnen doen. De echte jacht is dan ook niet meer nodig.
De atletiek als sport is echter altijd blijven bestaan en nog steeds onverminderd popuplair. Denk maar eens aan de Olympische Spelen waar de atletiek toch nog altijd de meeste kijkers én deelnemers trekt.
Er zijn spring-, stoot-, en werponderdelen, maar hardlopen is het meest bekende onderdeel uit de atletiek. En atletiek kun je op allerlei niveau's beoefenen, van recreatief sporter tot wedstrijdatleet. START '78 verzorgt de looptrainingen (warming-up, loopscholing, gerichte looptraining) op elk gewenst niveau:

In Wolvega:

In Steenwijk zijn er 4 loopgroepen, ieder met een eigen niveau en ambitie: In de zomer wordt er vanuit Steenwijk vaak gelopen naar de bossen van de Woldberg en Eese of naar het oefenterrein in Kallenkote en vanuit Wolvega door de fraaie Lindevallei of langs andere leuke routes. Af en toe wordt er ook op de baan getraind. Ook in de winter wordt er zoveel mogelijk afwisseling in de trainingen gebracht.

Wanneer je het iets lijkt om onder begeleiding van goed opgeleide trainers eens nader kennis te maken met de sport, dan dagen wij jullie uit die stap nu ook echt te zetten en 1 of 2 maal per week op een verantwoorde manier bezig te zijn met sport. Je bent van harte welkom om een aantal keren vrijblijvend mee te komen trainen.

Je houdt van sportief wandelen?

Sinds oktober 2003 biedt Start '78 ook deze vorm van de wandel/loopsport. Deze wandelsport is zeer geschikt voor mensen die niet kunnen of willen hardlopen of last hebben van blessures. Er wordt gelopen in Steenwijk en dit wordt als fijn en gezellig ervaren!