Een greep uit de inhoud van Starter no. 7 van september 1999:

En verder...

FOTO'S VAN DE BOUW VAN HET CLUBHUIS
UITSLAGEN BAANWEDSTRIJDEN
UITSLAGEN WEG- EN CROSSLOPEN
KOMENDE BAANWEDSTRIJDEN EN WEGLOPEN

VAN DE VOORZITTER
door Rob van der Wel

Gekke koeien, verpeste varkens, dioxinekippen. Wat wij in ieder geval niet nodig hebben is vitamine vee. Wat wij wél nodig hebben is vakantie met vitamine C. Helaas was dat dit jaar voor mij niet weggelegd. Motorpech met de auto, een lekke band ergens onderweg in Spanje, het neuswiel van de caravan stuk gereden op zo'n op iedere camping voorkomende verkeersdrempel, een rits (natuurlijk de grootste) van de voortent kapot en tot slot een raam van de caravan stuk; mijn vakantie kon niet meer stuk. Wij kwamen dan ook een paar dagen eerder naar huis dan vooraf eigenlijk de bedoeling was. Het normale leventje staat inmiddels weer volledig op de rails en ik neem maar aan dat dat bij de meesten van ons zo is. Heerlijk rustig! Gewoon aan het werk en de normale huiselijke beslommeringen. Lekker óók weer voor Start '78 aan de gang.

Er staat nu veel te gebeuren. Ik hoop, dat wij over een paar maanden kunnen zeggen dat wij de klus hebben geklaard. Het is zo, dat wij erg druk op zoek zijn naar één of meerdere trainers of trainsters.

Na zeer veel jaren zal Agaath afscheid van Start '78 nemen. Het zal niet meevallen om voor een een net zo deskundige nieuwe train(st)er te vinden. De leden van de T.C. alsmede leden van het bestuur zijn serieus op zoek. Er zullen onder andere advertenties worden geplaatst in de vakliteratuur.

Oók Marloes Kok is met het geven van trainingen moeten stoppen. Ook daar moet een goede oplossing voor gevonden worden. Al met al geen simpele klus om zo maar even vervanging te vinden. En dan is er nog steeds de vacature van de jury-coördinator (juco) binnen het WOC.

Op 9 september is er weer een bijeenkomst geweest van het kader van Start '78. Ik kan daar op dit moment nog niets over mededelen, simpelweg omdat ik dit stukje schrijf op 31 augustus. Wel bedank ik alvast de Mixed Hockey Club (M.H.C.) van wiens kantine wij gebruik mochten maken.

En dan moet er zo langzamerhand worden nagedacht over de festiviteiten rondom de opening van de nieuwe baan op 18 maart 2000. Een paar mensen gaan zich daarmee bezighouden, namelijk Ankie Wullems, Addy Ritsema en ik. Wanneer jullie bepaalde ideeën hebben, schroom dan niet en laat het ons weten! Wie weet, kunnen wij er iets mee.....


Werken met de PC.

Enige maanden geleden heb ik een nieuwe computer aangeschaft. Wanneer je overweegt om ook zo'n apparaat in huis te halen, dan kun je misschien je voordeel doen met onderstaande wetenswaardigheden over een PC.

De PC kopen en installeren:

Werken met de PC:

Terug naar bovenkant pagina

VAN DE BESTUURSTAFEL
door Ria Timmerman, secretaresse

Bestuursvergadering
Het bestuur probeert meestal op de derde dinsdag of donderdag van de maand bij elkaar te komen. De vergaderingen worden bij toerbeurt bij een van de bestuursleden thuis gehouden.
Zijn er dingen die u of jij naar voren wilt brengen, geef die door aan de secretaris zodat er eventueel een agendapunt aan gewijd kan worden. Desgewenst kan er ook spreekrecht aangevraagd worden bij het bestuur. Dus schroom niet wanneer er iets is, maar geef het door. Op 21 september zal het bestuur weer bij elkaar komen.

De vakanties zijn zo goed als afgelopen. De trainingen worden weer opgepakt. Ook met de bouw van de kantine en de kleedkamers is op 25 augustus weer een begin gemaakt.
Wil en kun je helpen biedt dan je hulp aan bij Arjen Guikema, telefoonnummer: 0521-589545. Hij kan dan doorgeven wanneer je kunt helpen.

Terug naar bovenkant pagina

VAN DE FINANCIËLE COMMISSIE
door Paul Kaastra

Financiële actie
Op veler verzoek wordt nog een tussentijdse wijnactie opgezet. Deze komt niet in de plaats van de wijnactie die wij in november/december houden, maar is een extra actie op verzoek. De actie is vooral bedoeld voor "vaste" klanten die de voorraad tussentijds willen aanvullen.
Er hoeft dus niet "geleurd" te worden met de wijn. Natuurlijk hopen wij dat er wel de nodige inspanning wordt gedaan om toch een redelijke partij wijn te verkopen. De opbrengst is om de lening voor het clubgebouw zo laag mogelijk te krijgen en voor de aanschaf van atletiekmateriaal. Hiervoor is veel geld nodig. Alle beetjes helpen. Dus daarom aan de slag. Houdt er wel rekening dat in november/december de echte wijnactie wordt gehouden. ln dit clubblad tref je het bestelformulier aan. Het ingevulde formulier moet voor 26 september weer ingeleverd zijn.

Succes met de actie ! !

Terug naar bovenkant pagina

VAN DE BOUWCOMMISSIE
door Paul Kaastra

Terras bij clubhuis/oproep voor hulp !!
Tussen de nieuwe atletiekbaan en het in aanbouw zijnde clubhuis, moet nog een terras worden aangelegd. Het zandcunet daarvoor is al gelegd. De tegels liggen al in de buurt van het geplande terras. De bouwcommissie zal het plezierig vinden wanneer voor de aanleg zich een aantal vrijwilligers melden. Het is nu nog de goede periode in het jaar. De bouwcommissie wil zich blijven concentreren op de bouw van het clubhuis en kan deze klus er niet bij doen. Graag willen wij dan ook een beroep doen op atleten of ouders die voor de club dit karweitje willen doen. Opgaaf graag bij Arjen Guikema of Paul Kaastra.

Ook voor de afbouw van het clubhuis is extra hulp welkom. Dus als je er nog niet bij was, kom. De koffie staat klaar. Gratis. Leuker kunnen we het toch niet maken?

Terug naar bovenkant pagina

IK GEEF DE PEN AAN ………?
door Suzanne Hartwig

Hallo,

Ik ben Suzanne Hartwig, ik zit ongeveer al 7 jaar op atletiek. Ik vind de nieuwe baan hartstikke mooi en nu kunnen we alle onderdelen goed oefenen, vooral hoogspringen. Dat kon op de oude baan niet, doordat de oude mat in de fik was gestoken.
Onze groep meisjes C bestaat uit 6 meiden (als ik het goed heb). We hebben meegedaan met de competitie. Toen we de twee voorrondes hadden gehad, gingen we naar de gebiedsfinale. Samen met Esther, Ingrid en Nienke heb ik de estafette gelopen. Ook moest ik horden en hoogspringen. Met de 80 m horden was ik komen te vallen en had mijn knie open liggen. Daarna moest ik nog hoogspringen en sprong gelukkig nog 1.50. Toen iedereen alle onderdelen had gehad, waren we toch nog als derde geeindigd.
Nu gaan we 11 september door naar de landelijke finale in Apeldoorn en hopelijk eindigen we goed.

De pen geef ik door aan Ingrid Bosscha.

Terug naar bovenkant pagina

THE OUTSIDERS SLAAN TOE...
over wedstrijden en trainingen en zo

"The Outsiders slaan toe... over wedstrijden, trainingen en zo"? Jazeker, er viel op alle fronten weer heel wat te beleven! Zo was er veel spektakel voor aanvang van de 1500 m. De met een blessure kampende Schapel Houman had van Rijn Gaastra een startverbod opgelegd gekregen. Desondanks wilde Schapel meedoen. Een bezorgde Jolanda Monica -"Jij mag niet lopen"- weigerde dan ook Schapel Houman -"Kan wel lopen"- een startnummer uit te reiken. Met de bedoeling dan maar zonder nummer te starten trok daarop Schapel even zo goed zijn spikes aan! Helaas voor hem kwamen vervolgens de Lange Jan en Gijs Tienstra in actie. Zij trokken Schapel de spikes uit en gooiden dit schoeisel tezamen met zijn gewone loopschoenen naast de baan in het lange gras. Was de Lange Jan, evenals Rijn en Jolanda Monica, ook bezorgd of proefden we hier iets van rancune? Jan wilde namelijk ook meedoen, kwam even in zijn overall van de bouw gelopen omdat hij van bouwmeester Gaaikema 5 minuten verlof had, en 5 minuten moet voor de Lange Jan op de 1500 m ruim voldoende zijn... Maar alweer helaas, ook de Lange Jan werd de toegang geweigerd en wel vanwege zijn ondeugdelijke kleding. Kijk, dit vinden we nou terecht. Tenslotte liep Jan al eens in een Zwarte Pietenpak een bosloop en één keer dispensatie vinden wij meer dan genoeg anders wordt het een chaos... Wat dat betreft ging Henkie Feenstra in Rouveen al tot op het randje. Hij kwam daar tot de conclusie dat hij zijn loopkleding was vergeten en liep in zwembroek en een van Dalton Klaas Joe geleend shirtje. Wel sportief van Henk dat hij zijn verdiende krentenbrood door Klaas liet opeten...

Veel enthousiasme ook op de trainingen! Zo werd op de baan onder leiding van TC-opperhoofd Agaath het polsstokhoogspringen beoefend. Daarbij raakte de trainster uit De Hoeve zo enthousiast dat ze zelf mee ging doen (tot 1.50 of zo) en haar pupillen daarbij nauwelijks meer aan bod kwamen. Naar verluidt heeft Agaath het voornemen nu ook op de clubkampioenschappen op dit spectaculaire onderdeel uit te komen.
De trainingen met de mixed recreatieve loopgroepen van Rob kan het Wel en Boer Berenburg zijn niet minder attractief! Het schijnt dat Akke Fietje Ruinemans, zelf trouw en enthousiast lid van deze loopgroepen, connecties heeft met Miss Nederland en, dankbaar hiervan gebruikmakend, deze Miss mee wist te krijgen naar de trainingen... En niet te vergeten de verrassende survivaltocht die ûs Folkert begin september in petto had!

Het blijft boeiend en leerzaam op de bouwplaats van jullie clubhuis! Bouwmeester Gaaikema hoorden we bij het timmeren adviseren "meer vlees te gebruiken", en schilderen en zagen doe je volgens meesterschilder Dalton Klaas Joe "met lange halen". En weten jullie wat het verschil is tussen schilderen en verven? Volgens wederom Klaas Joe verft een amateur en schildert een prof. Hoe het ook zij, amateur of prof, gelukkig is voor iedereen de verzorging op de bouwplaats opperbest. Vlaaien van Petra van Jan van Petra, pannenkoeken van Jolanda Monica en ijsjes met pistachesmaak van mevrouw Gaaikema konden we toevoegen aan de reeds uitgebreide menukaart. Dubbel pech dus voor belangrijke bouwpijlers als Wolter Bosschade, Hans van Jolanda Monica en zelfs bouwmeester Gaaikema himself die voor enige tijd in de ziekenboeg verzeild raakten.

Overuren voor IJs Brand Visser in Sevilla. Waarom adviseert Rob kan het Wel de cursus "Pech onderweg in Spanje"? Wordt Jeroen Bob Ritsema eerste Starter die 100 m onder 11 sec. loopt? Waarom trok webvrouwtje Denies Morris zich terug in een Brabants klooster? Wat deed Marie-Anne Stevelink helemaal in Bolivia? Heerke en zijn Annie brachten vakantie tevreden door aan Spokeplas. Klaas Haan zag in Frankrijk volledige zonsverduistering. Doet opa Driessen het met een Turkse buikdanseres? Tweeling Sietske en Klaske jammerlijk weggeregend uit Oostenrijk. Waarom wilde Ria T. toch niet met Nelleke Z. samen op vakantie? Dit en nog veel meer van die verrassende Start-nieuwtjes ook in de komende edities van uw eigen cluborgaan!

Beste redactie, wij danken u voor plaatsing van dit stukje in uw blaadje, wensen een ieder het allerbeste, enne... doet u vooral alle dames van de catering op jullie bouwplaats van the outsiders de hartelijke groeten! 

Terug naar bovenkant pagina

EEN KLEIN BERICHT UIT MELLE d.d. 17 augustus 1999
door Harry van Essen

Beste Jan,

Ja Jan, we zitten in trainingskamp in de heuvels en bosrijke omgeving van Osnabrück ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen.
Melle is een klein dorpje zo’n 20 km van Osnabrück, richting Hannover. Het is wel heuvelachtig met de Friedeberg als kuitenbreker van 183 m hoogte en de Thomas Kreuz van 211,3 m als de nekslag.
We zitten in een prachtige villa, uitkijkend naar deze bergen en genieten van de rust.

Hoe is het in Steenwijk en hoe staat het met de kantine? Kan het eerste biertje al getapt worden? Zoals je misschien weet doen voetballers en hun trainers het met hun golfclubs, maar dat atleten en hun trainer het met een hengel doen, dat wist ik niet. Ook hiervan word ik op de hoogte gehouden door de O.S.C.

Loop ze! Tschüß!Harry (+family)

P.S. (Kom)kommertijd?

 

Beste Harry,

Dat is een verrassing, geen "Klein bericht uit Grootebroek" maar "Een klein bericht uit Melle! Ik had zoiets kunnen weten want ik belde je op je verjaardag maar kreeg een Duitse dame aan de telefoon en vroeg me al af of ik je goede nummer had... Dus jij bent aan het woningruilen? En smaakt het bier daar? Hier valt nog niets te tappen in de kantine, geen moppen en geen bier, maar verder is het zeker geen komkommertijd, Harry. Altijd wat aan de hand!
Wat me nu is overkomen, dat maak je toch zelden mee! Ik liep onlangs mee met de Rob van der Wel-loopgroep, bleek daar als gast ook Miss Nederland in mee te lopen... Is dat niet een geweldige promotie voor Start’78? Ik merkte dat iedereen vanwege het hoge gezelschap wat nerveus en gespannen was, vooral de mannen, en probeerde normaal te doen, alsof er niets bijzonders aan de hand was, hetgeen natuurlijk prompt niet lukte. Eigenlijk te gek, want zij deed wél normaal, had bijvoorbeeld niet eens een kroontje op en een avondjurk of badpak aan, zoals je dat hier en daar op een foto wel eens ziet. Zouden er Harry voor dit soort onverwachte ontmoetingen ook cursussen en trainingen zijn?
Hoe gaat het met jouw hardlopende buurman? Met mijn buurman Klaas gaat het na zijn dip gelukkig weer een stuk beter. Een week na de ronde van de Steenwijker Aa mocht hij weer een stukje wandelen, daarna is hij op vakantie geweest in Zeeland om vitamientjes op te doen en nu is hij geheel klaar voor het naseizoen!
Weet je trouwens wat het doel was van de vakantie van Folkert en Marrie in Noorwegen? Zij zochten naar rendieren, niet om te melken maar om in te zetten op onze nieuwe kunststofatletiekrenbaan. Helaas vonden ze deze beesten niet. Achteraf hadden ze Addy moeten vragen want zij vond ze wel…En dan Harry nóg een sterk vakantieverhaal. Wij zijn even naar Turkije geweest, laten we daar nu de familie Timmerman tegenkomen… Ja Harry, de wereld is klein, veel kleiner dan in de tijd van de ontdekkingsreizigers!
Tenslotte, om met een ander sterk verhaal te eindigen, het is mij gebleken dat Thijs óók in het nieuwe voetbalseizoen Roda JC sponsort. Dat die man zo financieel krachtig is!

Harry, ik ga het bos maar weer eens in, wie weet loopt er nog een verdwaalde miss…

Tot schrijfs, Jan

Terug naar bovenkant pagina

BELEVENISSEN VAN EEN TRAINSTER
door Petra de Lange

Ondanks dat het alweer een tijdje geleden is wil ik toch even vertellen dat ik hem heb! Nu zie ik iedereen denken van wat bedoelt zij nu weer? Wat ik bedoel is dat ik mijn vierdaagse-medaille binnen heb. De beloning voor vier dagen 4 x 40 kilometer wandelen. Sommigen zullen zeggen die is gek zeg (dacht ik ook) maar ik had mezelf voor genomen dat ik eens een medaille zou halen na de diploma’s die je krijgt als je niet de reglementaire afstand loopt. Dus moest er weer getraind worden want het zag er toch wel naar uit dat het een kleine acht uur zou duren voor dat ik binnen zou zijn. Of het nu zo was dat ik voor de gezelligheid met Sabrina mee zou lopen of dat zij met mij mee zou lopen omdat ik een medaille wilde dat weet ik niet meer maar we gingen samen op pad. Na de avondvierdaagse werden de trainingskilometers opgeschroefd van 28 naar 36 kilometer, en alle weersomstandigheden hebben we ook wel gehad, van heel heet tot flinke regenbuien in open gebied zonder een plekje om te schuilen. In ieder geval we waren er klaar voor. Over Jan die voor de 23e keer de 4 x50 zou lopen schrijf ik maar niet want die traint niet eens. Op de maandag moet je de start-kaart ophalen en de routebeschrijving en nog wat reclamemateriaal dat varieerde van een tube tandpasta tot voetbalsem, energierepen en snoepjes, ook kreeg je een bidon die je onderweg weer kon laten vullen met vers leidingwater, ook een reclame stunt. Als je de spierpijn niet meerekent is het redelijk gegaan. Wij liepen ons eigen tempo en waren zo ongeveer om twee uur binnen, nadat wij ‘s ochtends om halfzes waren gestart. Het rare vond ik dat wij steeds maar werden in gehaald (wat wil je ook als er 35.000 man lopen) ik voor mij had het idee dat ik niemand inhaalde maar na een km. of vijf werden wij weer ingehaald door iemand of een groepje die ons al eens eerder gepasseerd was die waren natuurlijk ergens PILS gaan drinken. En al heel vroeg zaten er mensen langs de kant om je aan te moedigen en dan spreek ik over een tijd van 4 uur in de morgen. Het leuke was ook de aanspraak van wildvreemde mensen onderweg. Doordat wij ons trainingspak van Start aan hadden was het natuurlijk overduidelijk dat wij uit Steenwijk kwamen. Regelmatig vroegen er dan mensen van goh ken je die en die of er was ook iemand verdwaald in Steenwijk. Het leuke was wel de derde dag toen er een vrouw een tijdje met ons opliep en vertelde dat zij ook op onze atletiek vereniging gezeten had, wel een aantal jaren geleden maar zij noemde zo een paar namen op bij wie zij in de groep gezeten had, wist ook nog dat Agaath trainster was en voor dat ik haar naam kon vragen was ik haar weer kwijt in de menigte. Er komt een groep aan of een peloton soldaten en je bent elkaar zo kwijt want ze roepen alleen maar coming through en voor dat je het weet ben je gerekruteerd en zit je midden in zo’n peloton. En als zij voorbij zijn ben je degene kwijt met wie je samenliep. Hier heeft Jan geen last van want na een tijdje loopt hij praktisch alleen. Als wij aan hem vroegen van heb jij dat ook gezien zei hij altijd ,,dat stond er nog niet’’ of dat waren zij nog aan het opbouwen. Zo ook de laatste dag , druk aan de kant met kijkers en druk op het parcours met enthousiaste lopers vast beraden de eindstreep te halen. Wij ook. Bij Cuyk moet je de Waal oversteken en daar wordt dan gebruikgemaakt van een pontonbrug die door het leger wordt geplaatst, vlak achter deze brug was een officiële rustplaats dus veel mensen en een opstopping natuurlijk na een tijdje konden wij weer verder en toen wij dat later vertelden was Jan heel verbaasd want toen hij er over liep was er geen kip te zien. Over de laatste vier kilometer deden wij een heel uur wat wil je ook in zo’n mensenmassa. Maar dan aan het eind, eerst de felicitaties van de vrouw achter het inschrijf-bureau je medaille in ontvangst nemen, daarna een ijskoud pilsje en de voeten omhoog. Het blarenbal slaan we dit jaar maar over misschien zijn we volgend jaar wel weer zo gek dat we gaan lopen. Het wordt dan voor Jan zijn 24e keer en hij loopt dan voor de laatste keer 50 km, want als je 50 bent mag je 40 km, lopen. Hij stelde voor om met z’n allen zijn afscheid van de 50 km. te vieren door gedrieën volgend jaar de 50 te lopen. Over zijn tempo vind ik valt nog te praten maar vier dagen je bed uit om drie uur nou nee dat hoeft voor mij niet. Trouwens de medailles blijven hetzelfde, hoewel een kroontje erop zou ook niet gek staan, wie weet het duurt tenslotte nog een hele tijd voordat het weer zover is en misschien lopen we dan weer mee of doen we alleen mee met het feesten in de binnenstad van Nijmegen want dat kan je ook tijdens de wandelvierdaagse. Op 6 september beginnen de trainingen weer en ik hoop dat iedereen weer veilig terug is van vakantie en natuurlijk uitgerust om te werken naar de clubkampioenschappen in oktober en daartussen in hebben we natuurlijk nog enkele N.K. finales die ons succes en roem kunnen brengen. Groetjes en tot de volgende Starter.

Terug naar bovenkant pagina

START '99
door Yvonne Morris

Sinds deze zomer heeft Start `78 er weer een aantal nieuwe leden bijgekregen. De mini-pupillen kregen gezelschap van de 6 jarige Rianne Kamerbeek. Bij de jongens pupillen A meldde de 10 jarige Reinier Renting zich aan. En Leo Mulder (38) kwam het seniorenteam versterken. Na de vakantie is het nu hoog tijd om wat meer te weten te komen van deze nieuwe Starters.

Hoe kwamen zij bijvoorbeeld op het idee om aan atletiek te gaan doen?
Rianne Kamerbeek: "Ik zag het wel eens op t. v. en het leek mij wel leuk ". En dat zij het wel meer dan alleen leuk vond is inmiddels al gebleken. Want in de maar liefst 3 wedstrijden die zij tot nu toe al heeft meegedaan heeft zij op de 600m al direct een clubrecord op haar naam gezet. Zelf zegt Rianne hierover: "Ik moest een rondje lopen en toen nog een half rondje, maar ik weet niet precies wat ik daarmee gewonnen heb. Ik deed ook mee met verspringen, kogelstoten en balwerpen.
Reinier Renting: "Ik was erg benieuwd naar de sport. vooral omdat mijn vriendjes Richard en Edwin altijd zulke enthousiaste verhalen vertellen ". En zelf kan Reinier nu ook enthousiast meekletsen. In de 2 wedstrijden die hij meedeed kwam hij uit op ver, hoog, kogel, balwerpen, sprint en l000m (2 rondjes en nog een halve!).
Leo Mulder: "Ik heb een aantal jaren geleden al eens aan atletiek gedaan en ik heb speerwerpen altijd al leuk gevonden. Ook al op school. En toen de nieuwe baan klaar was, hoorde ik op een avond plotseling de luide stem van Agaath door mijn wijk galmen. Toen moest ik gewoon weer even gaan kijken".

Welk onderdeel vinden de atleten tot nu toe het leukst?
Rianne: "verspringen". Rianne's vader voegt daaraan toe dat zij "na elke training enorm enthousiast thuiskomt." "Rianne is een enorme perfectionist, als iets niet direct lukt vindt ze dat eigenlijk maar zozo, maar ze vindt alle onderdelen leuk". Misschien hebben wij er met Rianne wel een goeie meerkampster bij! "Wie weet", zegt haar vader.
Reinier: "kogelstoten, maar ook sprinten en 1000m". De km vond Reinier het leukste onderdeel tijdens de WK in Sevilla. Hij weet nog goed dat Paula Redcliff daar 2e werd. Wie precies won, weet hij echter niet meer zo goed. "Een Koreaan, of iemand uit Peru of zo" aldus Reinier
Leo: "speerwerpen, en ook de andere werpnummers wel. Ik ben niet zo'n loper". In Sevilla wierpen ze die speer trouwens wel een heel eind de ruimte in, wel 2x zover als ik. Een beetje demotiverend vond Leo.

Wat doen ze als ze niet op de atletiekbaan zijn?
Rianne: "Met mijn broertje spelen, of met mijn vriendjes en vriendinnetjes, en ik zit ook nog op judo. Nu heb ik nog vakantie, maar maandag ga ik naar groep 3 van de Beatrixschool, dan ga ik met schoolzwemmen voor mijn C-diploma (?)".
Reinier: "Ik kom nu net terug van badminton. Ik ben uit logeren geweest en ben daarna direct gaan trainen, nu zit ik eigenlijk net aan mijn toetje". Ook Reinier gaat maandag weer naar school. Groep 7 van de Johan Friso school om precies te zijn.
Leo: "Ik ben machinist bij de NS. Momenteel heb ik het best druk met het motortreffen van motorclub "De Vlotterbak (Tuk)". Zijn vriendin zegt dat hij verder graag muziek luistert en soms ook zelf speelt (gitaar en piano).

Tot slot omschrijven de atleten zichzelf in drie woorden
Rianne: sproeten (zelfs 1 moedersproet op haar hand), blond haar en blauwe ogen...
Reinier: aardig, sportief (best wel) en lang (1.56m).
Leo (volgens zijn vriendin): Indiaans, mooie ogen en makkelijk in de omgang.

Kortom: een olijke meerkampster, een lange sportieve hoogspringer, en een bescheiden speerwerper. Welkom nieuwe leden!

Terug naar bovenkant pagina

VAN DE CURSUSCOÖRDINATOR
door Nel Zwerver

DRINGEND TRAINERS NODIG !
Agaath heeft een hele poos geleden aangegeven te willen stoppen met training geven. Helaas, door ziekte, moet ze nog eerder stoppen. We hopen natuurlijk op een spoedig herstel !
In de toekomst wil Ella ook minder training geven. Daarom zoeken we onder sportieve ouders en leden vanaf 17 jaar kandidaten die een trainerscursus wil volgen.

Er zijn 2 soorten cursussen wat betreft atletiek in zijn algemeen:

Aan deze trainers heeft onze vereniging de meeste behoefte.

Dan zijn er natuurlijk ook de cursussen:

De cursuskosten worden geheel of gedeeltelijk vergoed en worden in de regio gehouden (bij voldoende kandidaten).
Heeft u belangstelling dan a.u.b. voor 1 oktober opgeven, zodat de KNAU een overzicht heeft over het aantal cursisten in de regio. De cursussen starten in het najaar.

JURYCURSUS-ALGEMEEN
In het winterseizoen willen we proberen weer een jurycursus te organiseren. De kandidaten zoeken we bij leden vanaf 16 jaar en ouders van leden. De cursusduur is: 5 avonden (1 avond per week)
In de Starter no 4. (pag 3) staat informatie over juryleden en de cursus.

Informatie en opgave bij Nel Zwerver: tel: 0521-381285

Terug naar vorige pagina Terug naar bovenkant pagina